top of page

HYRESREGLER

 

Bokning och betalning 

Du kan preliminärboka en lägenhet i en vecka för att hinna boka flygbiljetter. Om du inte vill hyra lägenheten är vi tacksamma om du meddelar det så snart som möjligt. Har vi inte hört av dig inom en vecka så tar vi bort din preliminärbokning.

 

När du har bestämt dig betalar du 25% av hyran i bokningsavgift för att bekräfta bokningen. Den räknas naturligtvis av från slutsumman, men du får inte tillbaka den om du avbokar lägenheten efter detta.

 

Senast en månad innan ankomstdatum skall du betala resterande belopp. 

  

Force majeure

Skulle något inträffa som gör att vi måste annullera bokningen från vår sida, men som ligger utanför vår kontroll, exempelvis brand, vattenskada, naturhändelse eller skadegörelse, betalas hela hyresavgiften inklusive bokningsavgift tillbaka. Hyresgästen har inte rätt till skadestånd om något sådant skulle inträffa. Skulle något sådant, mot förmodan, inträffa kommer vi naturligtvis göra vårt yttersta för att hjälpa hyresgästen att hitta ett likvärdigt boende men kan inte ställa några garantier för det.

När ni kommer till lägenheten

I god tid innan ni reser kommer vi att skicka nyckeln till er samt ett välkomstbrev och en karta över området. I lägenheterna finns extra uppsättning nycklar samt nycklar till övriga utrymmen som förråd, pool etc.

 

Ta er gärna tid att titta igenom lägenheten redan när ni kommer och meddela oss direkt om det är något som är trasigt, verkar saknas eller inte är i det skick som det borde. Dels vill vi ha möjligheten att åtgärda detta så snart som möjligt, dels vill vi inte att ni ska bli ersättningsskyldiga för sådant som inte fanns/var trasigt redan när ni kom.

 

Tänk på att om ni flyttar några möbler eller lägger/ställer undan något är det bra om ni återställer detta innan ni lämnar huset för att inte hyresgästen efter er ska tro att det är borta.

Om något går sönder eller kommer bort

Skriv en rad eller hör av er om något går sönder när ni är i lägenheten. Vi vill gärna åtgärda alla fel direkt. Du skall bara njuta av semester och ledighet.

 
Beställ lakan och handdukar

För ett mindre tillägg kan ni beställa handdukar och lakan. Då är sängarna nybäddade när ni kommer. På sommartid utan täcken och på vintern med täcken. På varje säng ligger två handdukar, ett större badlakan och en mindre för ansikte och händer.

Tänk på att städning inte alltid sker samma dag som ni lämnar huset så häng upp fuktiga handdukar på tork innan ni åker.

 
El och vatten ingår - men slösa inte ändå!

Både el och vatten är dyrt i Spanien, så använd givetvis så mycket du behöver men slösa inte. Stäng av AC i de rum du inte är i. Den är effektiv och det tar bara några minuter att kyla ner rummet på nytt.

 

WiFi finns såklart

Vi har trådlöst Internet i alla lägenheter som fungerar även på terrasserna. Det kostar 100 kr/vecka

Lösenord till Wi-Fi kommer med välkomstbrevet.

Förbeställ mat och dryck

Om du landar sent så kan det var skönt om det finns något i kylskåpet när du kommer fram. Några öl, vatten, frukt, kaffe och en vanlig frukost. Då kan man slå sig ner på terrassen och njuta en stund innan man kryper i säng. Skriv en lista på vad du vill ha så sköter vår städerska inköpen. Det kostar inköpspris plus 30€. Hon lägger kvitton på köksbänken, du lägger pengarna på samma ställe när du åker. Hon är ekonomisk så det är inte dyra kvitton.

Sopor

Lämnas i containrar ute på gatan. De grå är för vanliga sopor, de gula är för plast, de gröna för glas.

Grilla gärna

Det finns gas eller kol-grill till de flesta lägenhet. Använd gärna dem men städa dem efter dig. Det ingår inte i städerskans uppdrag att rengöra grillen.

Växter

Vi har fina växter på terrasserna. Det är en fröjd för ögat. Vi uppskattar jättemycket om ni tar er tid och vattnar dem emellanåt.

Rökning

Det är tillåtet att röka på terrasserna men inte inne i lägenheterna.

bottom of page