top of page

TORRE DEL MAR

Staden, som ligger vid havet bara 35 km öster om Malaga, har ca 22 000 invånare. Under de mest hektiska turistmånaderna, juli, till september, finns här över 100 000 människor. Staden är trots det inte en utvecklad turistort.

I den genuina stadskärnan finns - förutom restauranger – många butiker. Riktiga butiker som inte lever på att sälja tingeltangel till turister. I centrum finns en stor marknad varje torsdag. 

Staden har väldigt många små restauranger och stranden är fylld av restauranger som serverar nygrillad fisk.

Förutom spanjorerna från de inre delarna av landet som firar sina ledigheter här, besöks restaurangerna och staden av människor från Velez Malaga och andra närbelägna orter.

Vi älskar själva att hyra bostad när vi är på semester. Hotell är för turistigt, vi vill uppleva ett resmål som om vi vore ortsbo. Av samma anledning är vi förtjust i orter som inte domineras av turism. Utifrån våra erfarenheter så har vi inret lägenheterna precis så som vi själv önskar att en lägenhet skall fungera när vi är gäster.

Välkomna till oss och

KÄNN DIG SOM HEMMA!

Kristina och Terttu Funck

Stranden

En av Costa del Sols längsta stränder 4 km. En plogad strandpromenad som är perfekt att ta en promenad på. Det finns en riktig strandpromenad i sten bredvid.

Solstolar finns att hyra för ca 4€ per dag.

Marknaden

Varje torsdag mellan 09-14 kommer den stora marknaden till staden. Frukt och grön, läder och kläder samt allt man kan behöva. Kläder, solglasögon och väskor med kända märken är dock inte äkta

Restauranger

Stranden är fylld med Chiringuitos, restauranger där man grillar fisk över öppen eld.

I staden finns massor av restauranger för alla smaker. Tänk på att man äter lunch vid 14-15 och middag först vid 22.

bottom of page