top of page

MALAGA

Bara tre mil från TdM ligger provinsens huvudstad Malaga. Hit åker du enkelt med buss på knappt en timme.

Malaga är som ett mini-Barcelona. Storstadskänsla, kultur, shopping, katedral och en strand mitt i staden. 

Ett tips är att hyra cyklar för att utforska stranden och omgivningarna. Sen tar man sig en promenad i gamla stan och upplever kulturen och shoppingen.

NERJA

Nerja är känt för många svenskar som en härlig ort att spendera sin semester i. Byn är väldigt vacker med kullerstensgator och vita hus. 

Här finns även droppstensgrottor som är väl värt ett besök.

 

BERGSBYAR

Att ta en biltur upp i bergen är en härlig upplevelse. I princip alla bergsbyar är vackra, har vitrapsade hus och små gränder som klättrar uppåt. Bergsbyn Competa är en av våra favoriter.
Frigiliana är en liknande by men jag föredrar Competa för att det är färre turister där.
I Competa sitter gubbarna på torget och spelar kort. Ta en promenad i den vackra staden och sätt er ner för en god måltid eller bara en dricka på någon av stadens otaliga restauranger.

GRANADA

En dryg timmes bilfärd från TdM ligger Granada med slottet Alhambra.

Granada är en storstad med allt vad det innebär av kultur, shopping och restauranger. Den ligger inne i landet vilket gör att det kan vara mycket varmt under sommaren.

Tips, boka hotell och stanna där över en natt. Finns mycket att uppleva.

VANDRA I BERGEN

En heldagsaktivitet är att följa med på en vandring i bergen. Det är en härlig upplevelse och ett bra sätt att lära sig mera om trakten.

Bästa vandringarna bokas hos John Keo Walking Tours.

De har olika vandringar varje dag. De flesta är ca. 15 km i växlande terräng. Man stannar till ofta för att ha möjlighet att fotografera. Guiderna som följer med är väldigt inspirerande och kunniga. På en vandring lär man sig massor om växter, historia, krig, religon och livet i de små bergsbyarna.

Lunch äter man tillsammans i en liten bergsby.

Pris 20€ för vandringen, 10€ för lunchen. Värt pengarna!!!!

RIO CHILLAR

En vandring som görs på egen hand är att följa floden Rio Chillar från Nerja och uppåt.

Man går uppströms så länge man vill och sedan vänder man och går samma väg tillbaka. Vandringen blir tuffare ju längre upp man går. Men även för den otränade kan en timmes vandring vara en fantastisk naturupplevelse.

Många går till det större vattenfallet och badar i dammen. Dit tog det oss 2,5 timmar att gå. Hemvägen gick lite snabbare, 2 timmar.

Man behöver skor under sin vandring. Vi köpte vattenskor med lite grövre sula. Många går med gamla utslitna gympadojjor som de sedan slänger. Viktigt att ha solskydd, ta med sig ordentligt med vatten och ta med lite picknick. Packa gärna i ryggsäck. Glöm inte kamera!

SIERRA NEVADA

Två timmars bilresa från Torre del Mar ligger skidorsten Sierra Nevada. Skidåkning på vintern och med hiking och cykling på sommarhalvåret.

Ät frukost på terrassen och lunch i backen. 

Please reload

bottom of page