top of page

VANDRA I BERGEN

Uppdaterat: 4 aug. 2020


En heldagsaktivitet för den som är rörlig är att vandra i bergen.

Vi gick med John Keo Walking Tours. De har olika turer nästan varje dag. Gemensamt är att alla börjar i Nerja på torget Plaza Cantarero. Det är inte svårt att hitta dit.

Vi parkerade bilen på andra sidan stora vägen och träffade hela gänget på torget. Kanske var vi 12-15 personer. Sen kördes vi upp i bergen, en mil bortom Frigiliana. Därifrån startade vandringen. På vägar, stigar och ibland i lite svårare terräng. Men har man lite svårt med ballansen så rekommenderar jag att man tar med sig stavar. Utöver det så behövs stadiga skor och en ryggsäck med vatten och en extra tröja.

Vi vandrade några timmar innan det var dags för lunch. Lunchen serverades på restaurangen i den gömda och glömda byn El Acebuchal. Gott och härligt. Historien om den glömda byn är värd att höra. Och vår guide berättade den och många andra historier under den här dagen.

Efter lunch fortsatte vandringen i några timmar till. Avslutade gjorde vi i Frigiliana, varifrån vi fick skjuts tillbaka till vår bil.

Vi hade äran att bli guidade av Graham, som är bror till John. Han har en kunskapsbank som räcker och blir över. Vi fick se alla sorters växter, han berättade om djur, om historia och morer och åsnor. Han hade svar och funderingar på allt man undrade över.

Fyllda av nya kunskaper smakade middagen otroligt bra den kvällen.

74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page